In de Rijn bij Doorwerth hebben duikers gezocht naar een gezin met vijf kinderen uit die plaats. Het gezin wordt sinds gisteravond vermist. De zeven familieleden zijn niet gevonden en daarom wordt later vandaag opnieuw in het water gezocht.

De kinderen zijn tussen de 1 en 10 jaar.

Volgens omwonenden is het een chaos in het huis van het gezin. Een verslaggever van Omroep Gelderland zegt dat het lijkt alsof iemand er tekeer is gegaan. Volgens hem is de bank kapotgesneden en is de huur vanaf volgende week opgezegd. De politie doorzoekt het huis.

Amerika

De directeur van basisschool 'De Wegwijzer' waar drie kinderen op zaten, vertelde dat er vrijdag een afscheidsfeestje is gehouden omdat het gezin zondag naar Amerika zou vertrekken. De vader zou daar een baan aangeboden hebben gekregen, zegt NOS-verslaggever Kysia Hekster.

De directeur is kort na middernacht gebeld door de politie, en vanochtend vroeg opnieuw. Een woordvoerder van de politie wil alleen kwijt dat er gisteren "signalen zijn binnengekomen" en dat hij zich zorgen maakt. 

De politie is gealarmeerd door buurtbewoners. Een van hen heeft het gezin gistermiddag in de auto zien stappen. Toen hij vroeg waarom de kinderen geen gordel om hadden, antwoordde de vader dat dat niet nodig was. ...

Moeilijk

Volgens omwonenden was het een moeilijk gezin met financiële problemen. Buurtbewoners zeggen dat de ouders waren gescheiden, maar toch weer bij elkaar waren gekomen. Eerder waren er al gesprekken met de school over de kinderen. Die hadden amper ontbeten als ze op school kwamen. 

Via Burgernet werd gisteravond opgeroepen om uit te kijken naar de zwarte Citroën C5 Break van het gezin.

Het gezin woont sinds vier jaar in Doorwerth. De moeder is een Amerikaanse.

De politie doet onderzoek bij het huis in Doorwerth NOS

STER reclame