De presentatrices Leonie ter Braak en Roos Moggré van Vandaag de Dag
NOS Nieuws

Vandaag de Dag afgebroken door haperende techniek

Het tv-programma Vandaag de Dag van WNL is vanochtend voortijdig gestopt vanwege technische problemen. Eerst viel een paar keer het geluid weg, rond 8.30 uur ging het beeld op NPO 1 op zwart.

Vanochtend werd het programma voor het eerst uitgezonden vanuit een nieuwe regieruimte in studio 23, van Omroep MAX. Direct vanaf het begin waren er problemen, hoewel de techniek volgens Vandaag de Dag-hoofdredacteur Bert Huisjes uitgebreid was getest.

Prioriteit

De problemen waren zo groot dat ze niet meer voor 9 uur konden worden opgelost, waardoor de uitzending niet meer kon worden hervat.

WNL ging direct in overleg met MAX en allerlei technici over een oplossing. Vanmiddag om 17.40 uur begint op NPO 2 het live-programma Tijd voor Max & Hallo Nederland, waarvoor de regieruimte weer nodig is.

Volgens MAX-voorzitter Slagter is inmiddels bekend wat er fout ging: het was een menselijke fout. "Iemand heeft een kastje op een mengpaneel gezet. Dat kastje is gaan schuiven en daardoor is er een knopje uitgegaan. Zo simpel was het probleem", zei hij bij het programma De Ochtend op NPO Radio 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl