NOS Schaatsen

Kramer: blij met toernooi, niet met niveau

Kramer: blij met toernooi, niet met niveau

Calgary 2015 wordt een van de fraaie hoofdstukken in het plakboek van Sven Kramer. Hij schreef andermaal de WK allround op zijn naam, maar het ging niet vanzelf.

"Nergens reed ik echt comfortabel en ik moest elke keer knokken. Dat maakt deze titel wel mooier", sprak een trotse Kramer na zijn zevende WK allroundtitel. "Het wordt voor anderen steeds moeilijker om dit te evenaren."

"Niveau moet omhoog"

Kramer stelde zoals verwacht door zeges op de 5.000 en 10.000 meter zijn titel veilig. "Ik ben blij met dit toernooi, maar niet met mijn niveau", bekende hij. "Om op de lange afstanden te kunnen blijven domineren, moet mijn niveau omhoog."

"Ik zal me op alle afstanden moeten blijven verbeteren. Volgend jaar is het allroundkampioenschap nog steeds belangrijk, daarna staat alles in het teken van de Olympische Spelen."

"Joeskov hoger ingeschat"

De echte strijd tussen Kramer en concurrent Denis Joeskov bleef uit. "Ik denk dat ik hem van tevoren hoger had ingeschat dan hij nu heeft laten zien", vond de Nederlander. "Het is toch niet zo makkelijk als het er allemaal uitziet."

Ondanks zeven wereldtitels slaat de verzadiging voorlopig niet toe bij Kramer. "Hoeveel jaar ik nog met allrounden doorga? Zolang ik het leuk vind."

Puntenrecord

De schaatskampioen dook in Calgary en passant ook onder het nationale puntenrecord dat Jan Blokhuijsen in 2011 op de WK in Calgary op 146.603 bracht. Kramer kwam dit weekend tot 146.510. Blokhuijsen eindigde overigens op dat toernooi achter Ivan Skobrev en Havard Bokko als derde.

WK allround: 10.000 meter mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl