NOS Voetbal

El Ahmadi: balen dat Rutten vertrekt

El Ahmadi is tevreden met duidelijke zege

Karim El Ahmadi boekte met Feyenoord een reguliere overwinning op het in degradatiegevaar verkerende NAC Breda. Daarmee werd er met een positief gevoel een punt gezet achter een tumultueuze week.

Het was de week waarin Fred Rutten zijn afscheid aankondigde. Nadat het nieuws vorige week al bekend was geworden, bevestigde Feyenoord het afscheid van Rutten pas begin deze week.

"De meeste spelers die ik heb gesproken balen er wel van. En ik ook", aldus Karim el Ahmadi, die eerder bij FC Twente al met Rutten samenwerkte. "Om eerlijk te zijn ben ik hier ook gekomen omdat hij bij Feyenoord aan de slag ging."

Knokken

Ondanks dat El Ahmadi het besluit van zijn trainer betreurt, toonde hij ook begrip. "Ik begrijp de reden van de trainer. Hij heeft mij dingen uitgelegd en daar sta ik volkomen achter. Ik vind het erg jammer, maar als speler moet je ook verder. Iedereen had het erover dat het seizoen al over is, maar ik wil nog knokken om de bovenste plaatsen."

Over een opvolger wordt ondertussen al druk gespeculeerd, maar de middenvelder wenst daar niet aan mee te doen. "Dat laat ik aan Martin van Geel over. Feit is wel dat het een zware klus is, dat zullen heel veel trainers beamen. En dan gaan we volgend seizoen met een nieuwe trainer weer voor het kampioenschap."

Professionals

Rutten zelf reageerde nogal luchtig op zijn vertrek. "We zijn allemaal professionals. Maar als je een jaartje of 27, 28 bent, dan ga je er wat makkelijker mee om dan die jonge jongens in onze verdediging. Die moeten dit allemaal leren, want dit gaan ze nog wel vaker meemaken in hun carrière."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl