NOS Sport

Dafne Schippers Europees kampioene 60 meter

Schippers pakt goud op 60 meter tijdens EK indoor

Dafne Schippers heeft de 60 meter bij de EK indoor gewonnen. Ze liep een tijd van 7,05, een tijd waarmee ze de wereldranglijst aanvoert. De Britse Asher-Smith werd tweede op driehonderdste seconde van Schippers. De Duitse Verena Sailer legde beslag op brons.

Schippers was favoriet voor de titel, maar helemaal vlekkeloos verliep haar route naar de finale niet. In de halve finale had ze namelijk een slechte start, waardoor ze enigszins moest forceren om alsnog de eindstrijd te bereiken. In de finale kwam ze vervolgens beter uit de startblokken.

Haar 7,05 betekent een nieuw persoonlijk record, maar geen evenaring van het Nederlands record. Dat blijft op naam staan van Nelli Cooman. Zij liep in 1986 een tijd van 7,00.

De tweede Nederlandse in de finale, Jamile Samuel, liep opnieuw een persoonlijk record en eindigde als zevende in 7,19.

Vijfde plek op medailleranglijst

Met twee gouden en drie bronzen medailles hebben de Nederlanders het goed gedaan op de EK indoor. Op de ranglijst eindigde Nederland op de vijfde plek, achter Rusland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Tjechië. In totaal heeft Nederland op alle 32 edities van de EK indoor 50 medailles behaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl