Het doelpunt van Anwar El Ghazi (r) in de slotfase levert Ajax de zege op

Moeizame thuiszege Ajax op Excelsior

Ajax heeft in eigen huis met pijn en moeite van Excelsior gewonnen. De Amsterdammers wonnen dankzij een laat doelpunt van Anwar El Ghazi met 1-0.

Excelsior, dertiende op de ranglijst, kon redelijk ontspannen aan de wedstrijd beginnen na de nederlagen van zaterdag van naaste belagers Go Ahead en ADO. Het wachtte ook geduldig de aanvallen van Ajax af en kreeg in de beginfase zelfs een kansje: Ricardo van Rhijn kon maar net voorkomen dat Jordan Botaka binnen kon koppen.

Excelsior liet Ajax het spel maken, maar dat speelde weinig klaar in de eerste helft, waarin beide ploegen geen enkel schot op doel afvuurden. Wel voorkwam doelman Alessandro Damen door twee keer tijdig in te grijpen dat de Amsterdammers in scoringspositie kwamen.

Anwar El Ghazi kopt binnen, Ajax wint
    Ajax-trainer Frank de Boer
    Tom van Weert (r) onderschept de bal voor Nick Viergever

Bovenberg raakt de lat

De tweede helft bood meer vertier, vooral ook omdat Excelsior wat meer de aanval zocht. Zo trof Daan Bovenberg de lat met een schot, waarna Davy Klaassen de bal met moeite uit de doelmond werkte. En even later kreeg Nick Viergever een grote kans om Ajax op 1-0 te zetten met een uithaal van dichtbij, die doelman Damen knap wist te keren.

Daarna zakte de wedstrijd weer volledig in en dat leverde Ajax een fluitconcert op van de morrende supporters. Die leken zich al verzoend te hebben met een 0-0, tot Anwar El Ghazi doel trof met een kopbal na een voorzet van Richairo Zivkovic.