Titelprolongatie zat er niet in, maar Eelco Sintnicolaas heeft een bronzen plak behaald bij de meerkamp tijdens de EK indoor. De Rus Ilja Sjkoerenjov won met overmacht het goud met een puntentotaal van 6.353 punten. De Duitser Arthur Abele pakte het zilver.

Op het laatste onderdeel, de 1.000 meter, mocht Sintnicolaas niet meer dan tien seconden toegeven op de Fransman Gaël Querin, zijn concurrent voor brons. Querin won de 1.000 meter in 2.34,54, maar Sintnicolaas hield de schade beperkt en finishte in een beste seizoenstijd van 2.39,64. De Apeldoorner eindigde met een puntentotaal van 6.185.

Sintnicolaas ging voor goud, maar is toch tevreden zijn met brons: "Ik heb het onderste uit de kan gehaald, meer zat er niet in."

'Ik heb er het maximale aan gedaan'

Sintnicolaas: meer zat er nu niet in

Braun laatste

De andere Nederlander op de 1.000 meter, Pieter Braun, kon na een mislukte serie bij het polsstokhoogspringen geen goed klassement meer halen. Hij kwam tot driemaal toe niet over de aanvangshoogte van 4,70 meter en haalde zo geen punten.

Hij besloot het afsluitende onderdeel nog wel te lopen en te hazen voor Sintnicolaas. Zelf eindigde Braun als laatste in het klassement met 4.832 punten. 

Foutsprong Pieter Braun

STER reclame