Heraclied Bryan Linssen in duel met Vitesse-speler Valeri Qazaishvili

Heracles in slotminuut naast Vitesse

Vitesse heeft in de eredivisie naast zijn zevende zege op rij gegrepen. De Arnhemmers gingen in Almelo lang met 1-0 aan de leiding, maar in blessuretijd tikte de tien minuten eerder ingevallen Denni Avdic alsnog de 1-1 voor Heracles binnen.

Vitesse had in de eerste helft bar weinig te duchten van de thuisploeg. De Arnhemmers zetten Heracles direct onder druk en zorgden ook geregeld voor gevaar. Na een kwartier kreeg Denis Olijnyk op aangeven van Zakaria Labyad een dot van een kans, maar hij stuitte van dichtbij op doelman Bram Castro.

Afgekeurde treffers

Even later stond Labyad alsnog aan de basis van de 1-0. Na een voorzet van de vleugelaanvaller ging de bal via Heraclied Tim Breukers en spits Bertrand Traoré in het doel. Toch zal Vitesse met een ontevreden gevoel zijn gaan rusten, want de voorsprong had veel groter moeten zijn. Twee treffers van Davy Pröpper werden afgekeurd en onder anderen Traoré miste een grote kans.

Heracles stelde daar weinig tegenover. De ploeg kon aanvallend geen vuist maken en kreeg voor rust slechts één kans. Wout Weghorst gleed de bal van dichtbij voorlangs.

Ander gezicht

De tweede helft kende een ander gezicht. Vitesse speelde slordig en Heracles zocht enthousiast de aanval. De thuisploeg had het betere van het spel en kreeg ook kansen. Zo leek Bryan Linssen net naast te koppen. De aanvaller gebruikte echter zijn hand in plaats van zijn hoofd en kreeg terecht geel.

Vitesse had het voetballend weliswaar lastig, maar bleef zonder veel problemen overeind. De bezoekers kregen via Traoré, Labyad en Renato Ibarra zelfs de beste kansen op een treffer. In de slotfase zette Heracles nogmaals aan en nadat Brahim Darri en Linssen al dicht bij de gelijkmaker waren geweest, tikte pinchhitter Avdic de 1-1 binnen.