Eelco Sintnicolaas Pro Shots

Voor meerkamper Eelco Sintnicolaas beginnen de EK atletiek vandaag. Kan hij zijn titel prolongeren? Vooraf gaf hij al aan liever een gouden medaille te winnen dan een nieuw Nederlands record te halen. Ook Pieter Brauns komt in actie op de zevenkamp.

Dafne Schippers verschijnt vandaag aan de start voor de 60 meter in de Praagse 02 Arena. De torenhoge favoriete voor de titel loopt al om 10.00 uur in de series. Ook Jamile Samuel doet aan dit nummer mee.

Bij de mannen komt Brian Mariano in actie op de 60 meter.

Finale voor Koster

De ogen zullen ook gericht zijn op Maureen Koster. Zij wist in de snelste tijd de finale te halen van de 3.000 meter. Ze is de enige Nederlandse die uitkomt op deze afstand. Sifan Hassan heeft gekozen voor de 1.500 meter. De series op die afstand stonden oorspronkelijk ook voor de zaterdag gepland, maar gaan niet door. Hassan loopt nu direct de finale met elf deelnemers op zondag.

Thijmen Kupers loopt de halve finale op de 800 meter.

Televisie

Zaterdag is een samenvatting van de dag te zien in de reguliere uitzending op NPO 1 van 23.36 - 00.01 uur. Op de radio wordt op belangrijke momenten geflitst in de programmering.

STER reclame