Spelers van Willem II vieren de 2-0 van Jerson Cabral

Willem II en FC Twente in balans

In een aantrekkelijk duel tussen twee aanvallende ploegen hebben de nummers tien (Willem II) en negen (FC Twente) van de eredivisie in Tilburg met 2-2 gelijkgespeeld.

Twente, dat deze week drie punten kwijtraakte vanwege de financiële wanorde bij de club, greep direct het initiatief, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Halverwege de eerste helft stond het opeens 2-0 en het was uitgerekend FC Twente-huurling Jerson Cabral, die al bijna drie jaar niet meer had gescoord, die beide goals (de eerste van dichtbij en de tweede met een bekeken schuiver in de verre hoek) voor zijn rekening nam. Twente ging op jacht naar de aansluiting, miste enkele kansen en zag Hakim Ziyech op slag van rust raak schieten met zijn derde vrije trap van de avond.

Jerson Cabral (l) in duel met Hakim Ziyech

De bezoekers begonnen gedreven aan de tweede helft en al snel tikte Ziyech de 2-2 langs doelman Kostas Lamprou. Waar Twente wellicht dacht door te kunnen drukken, bleek Willem II niet onder de indruk en de Tilburgers kregen direct twee grote kansen via Terell Ondaan (schot op de paal) en Mitchell Dijks (kopbal net naast); beide malen maakte Twente-keeper Sonny Stevens geen sterke indruk.

In het laatste halfuur joegen beide ploegen vol op de winst. Namens Twente kreeg Luc Castaignos twee kansen en aan de andere kant waren Stijn Wuytens en Ondaan nog dicht bij de 3-2. De boeiende wedstrijd verdiende echter geen verliezer.