NS-personeel heeft bij het begin van de avondspits actiegevoerd in Hoofddorp om hun misnoegen te uiten over de mishandeling van een collega op het station van Hoofddorp in de afgelopen nacht. Na een gesprek met de directie gingen  de NS'ers weer aan het werk. 

De actievoerders kregen de toezegging dat er in de avond extra assistentie komt op de stations Hoofddorp en Schiphol. Over twee weken komt er een nieuw gesprek met de NS-directie en de overheid over structurele maatregelen over de veiligheid van het treinpersoneel.

Door de actie reden er minder treinen van Hoofddorp in de richting van Schiphol en Amsterdam-Zuid.  

De actievoerders gingen met een man of dertig op de rails staan om een gesprek af te dwingen met een directeur. Ook bevestigden ze een draad op een rails, die een signaal doorgeeft aan de meldkamer dat treinverkeer daar onmogelijk is.

Veiligheid waarborgen

De onvrede van het personeel richt zich zowel op de politiek als op de NS. De actievoerders willen een grotere inzet van de spoorwegpolitie om incidenten als die van gisteren te voorkomen, toen in Hoofddorp een 44-jarige conducteur zwaar werd mishandeld. 

Van hun eigen bedrijf verlangen ze ook toezeggingen om de veiligheid van conducteurs te waarborgen. Zo willen ze dat er op late treinen een dubbele bezetting komt.

Een wilde actie van NS-personeel

STER reclame