De vijfkamp van Vetter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Anouk Vetter is als achtste geëindigd op de vijfkamp met 4548 punten. Dat is een persoonlijk record. Katarina Johnson-Thompson uit Groot-Brittannië won met overmacht. Ze behaalde 5000 punten. Dat betekende tevens een Europees indoorrecord. De Britse legde de basis voor haar zege door vier van de vijf onderdelen te winnen. De Belgische Nafissatou Thiam legde beslag op het zilver, de Tjechische Eliska Klucinová eindigde als derde.

Anouk Vetter werkte een geweldige meerkamp af, ze behaalde vijf persoonlijke records. Op het eerste onderdeel, de 60 meter horden, haalde ze met 8,33 een honderdste van haar beste tijd af. Bij het hoogspringen ging de Arnhemse over een hoogte van 1,77 meter. Dat had zij nog niet eerder behaald bij een indoortoernooi. Bij het kogelstoten, haalde ze een afstand van 14,80 meter. Bij het verspringen sprong ze 6,29 meter, 23 centimeter verder dan haar vorige PR.

Bij de afsluitende 800 meter eindigde ze als laatste in 2.24,48. Maar omdat ze dit onderdeel indoor voor het laatst als junior heeft gelopen geldt de tijd ook als een persoonlijk record.

Broersen eruit

Vetter begon de vijfkamp in de schaduw van favoriete Nadine Broersen. De wereldkampioene indoor staakte de strijd na het hoogspringen. Ze had te veel last van een blessure aan haar enkel.

Vetter: 'Ik vond het wel een gave dag'

Resultaten Vetter op vijfkamp

OnderdeelResultaat
60 meter horden8,33 seconden*
Hoogspringen1,77 meter*
Kogelstoten14,8 meter*
Verspringen6,29 meter*
800 meter2.24,48*
* Persoonlijk record

STER reclame