NS noemt mishandeling schokkend en onacceptabel

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

NS: dit is gewoon beroerd

De maat is vol. De NS en de vakbonden zijn het daarover eens, zo bleek op een gezamenlijke persconferentie naar aanleiding van een incident vannacht. Een 44-jarige hoofdconducteur werd in Hoofddorp het ziekenhuis in geslagen

"Dit is schokkend en onacceptabel", zei directievoorzitter Rintel van NS Reizigers. "Onze mensen moeten in veiligheid en vrijheid hun werk kunnen doen." Wim Eilert van vakbond VVMC wees erop dat er dagelijks gemiddeld twee gevallen van agressie zijn tegen treinmedewerkers. 

De partijen op de persconferentie deden een oproep aan de verantwoordelijke bewindslieden. "Er moet iets gebeuren. Maar daar hebben we de politiek bij nodig", zei Rintel. 

Stationslapers

De NS en de bonden willen bijvoorbeeld dat mensen die op stations slapen worden aangepakt. Ook willen ze meer politie op stations. Voorzitter Van Lith van de NS-ondernemingsraad zei dat Amsterdam Centraal de enige plek is waar spoorwegpolitie is gestationeerd.

De partijen willen snel een gesprek met staatssecretaris Mansveld en de ministers Plasterk en Opstelten. Zo'n gesprek lijkt er inderdaad spoedig te komen. Mansveld zei al voor de persconferentie dat ze naar aanleiding van het incident in Hoofddorp een gepland onderhoud met de NS-top naar voren wil halen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

NS: in gesprek met de politiek

STER Reclame