VIDEO Koster door finale 3000m Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na een zeer goede 3.000 meter heeft Maureen Koster zich bij de EK indoor in Praag geplaatst voor de finale. De 22-jarige Koster eindigde in 8.57,59 als eerste in haar serie. 

Koster is de enige Nederlandse deelneemster op de 3.000 meter omdat Siffan Hassan voor de 1500 meter heeft gekozen. De finale staat morgenavond (18.50 uur) op het programma.

"Ik voel me eigenlijk heel goed en ik denk dat ik morgen wel een goede prestatie kan neerzetten", zei Koster na de plaatsing.

Alles volgens plan voor Koster

Madiea Ghafoor overtuigde in haar serie op de 400 meter. De 22-jarige Amsterdamse leidde in haar serie van start tot finish en won in 53,06. Dat was 0,40 boven haar persoonlijk record en in totaal de tweede tijd.

Bij de EK indoor van 2013 was de halve eindstrijd het eindstation voor Ghafoor. 

Ghafoor wint heat op 400 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Visser in halve finale

Nadine Visser bereikte op de 60 meter horden eveneens de halve finales. Visser moest voor directe plaatsing bij de eerste drie in haar serie eindigen. De Arnhemse werd echter vierde in 8,12, maar plaatste zich alsnog omdat ze tot de vier tijdsnelsten behoorde. Ze was 0,04 langzamer dan haar persoonlijk record. 

De halve finales staan later vandaag op het programma.

Visser naar halve finales 60 meter horden Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Geen finale voor Pluim

Femke Pluim heeft de finale van het polsstokhoogspringen niet gehaald. De debutante bij de EK Indoor haalde een hoogte van 4,30 meter. De Grieksen Stefanídi Ekateríni en Nikolía Kiriakopoúlou sprongen beiden over 4,60 meter en eindigden als gedeeld eerste.

STER reclame