De man werd door de menigte gelyncht
NOS Nieuws

Menigte lyncht Indiase verkrachter

Een woedende menigte heeft in India een man die werd verdacht van verkrachting, op brute wijze vermoord. Honderden mensen bestormden de gevangenis waar de 35-jarige verdachte vastzat. Ze sleurden hem naar buiten, ontkleedden hem en trokken hem aan een touw door de straten. Ondertussen werd de man geslagen.

Op beelden is te zien hoe omstanders met hun mobieltjes foto's en video's maken van de hevig bloedende man. Hij werd uiteindelijk opgehangen aan een toren.

De lynchpartij was in Dimapur, in het uiterste oosten van India. De man zou daar op 23 februari een meisje zeven keer hebben verkracht.

Bij de onrust werden ook winkels vernield. Agenten openden uiteindelijk het vuur, in een poging om de menigte uiteen te drijven. Daarbij vielen volgens lokale media zeker twintig gewonden.

Groepsverkrachting

In India is de aandacht voor verkrachtingszaken zeer groot, sinds in 2012 een jonge vrouw na een groepsverkrachting overleed. In een documentaire die deze week verscheen, zegt een van de daders vanuit de dodencel dat de vrouw zich niet had moeten verzetten.

De documentaire deed in India veel stof opwaaien. De autoriteiten hebben de vertoning ervan inmiddels verboden, uit vrees voor ongeregeldheden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl