De ex-vrouw van Nisman tijdens een persconferentie AFP

De Argentijnse openbaar aanklager Albert Nisman is vermoord. Dat zegt zijn familie die een onafhankelijk forensisch onderzoek heeft laten uitvoeren op zijn lichaam. Waar de moord precies uit blijkt, is niet bekendgemaakt.

"Nisman heeft geen ongeluk gekregen. Hij heeft geen zelfmoord gepleegd. Ze hebben hem vermoord", zei zijn ex-vrouw op een persconferentie. Ze heeft het forensische bewijs ingeleverd bij het Openbaar Ministerie in Buenos Aires.

De Argentijnse autoriteiten hebben de resultaten van de autopsie nog niet vrijgegeven. De weinige details die tot nu toe werden vrijgegeven, zouden wijzen op zelfmoord.

Oliedeal 

Nisman werd op 18 januari dood gevonden in zijn badkamer, met een kogel in zijn hoofd en een pistool naast zich. Hij zou een dag later met bewijzen komen dat president Cristina Fernandez de Kirchner betrokken was bij een doofpotaffaire.

Volgens Nisman was Kirchner betrokken bij een geheime deal met Iran. De Iraanse daders van een bloedige aanslag in 1994 op een joods centrum in Buenos Aires zouden door Kirchner worden ontzien, in ruil voor een oliedeal met Teheran. Bij de aanslag kwamen 85 mensen om het leven.

STER reclame