De Griekse oproerpolitie in actie in het stadion van voetbalclub Panathinaikos EPA
NOS Voetbal

Lege stadions bij hervatting Griekse competitie

De Griekse voetbalcompetitie mag van de regering komend weekeinde worden hervat, zij het nog zonder toeschouwers. De autoriteiten schortten vorige week woensdag alle wedstrijden op wegens de ernstige ongeregeldheden tijdens de Atheense derby tussen Panathinaikos en koploper Olympiakos Piraeus, waar aan het eind supporters het veld bestormden. 

Een paar dagen later liep het tijdens een spoedberaad van de Super League-leiding met de clubvoorzitters over de rellen eveneens uit de hand. Vangelis Marinakis, preses van Olympiakos, zou een fles water naar Panathinaikos-collega Giannis Alafouzos hebben gegooid. 

"We hebben besloten de komende duels achter gesloten deuren te laten spelen, zonder supporters. Voor de ronde daarna gaan we het opnieuw bekijken", aldus de staatssecretaris van sport Stavros Kontonis. 

Om het geweld op en rond de velden uit te bannen is ondertussen hard gewerkt een plan van aanpak. Kontonis: "Dat plan omvat maatregelen die meteen van kracht worden, zoals het staken van wedstrijden, boetes en puntenaftrek, of volgend seizoen omdat eerst aanpassing van de disciplinaire code nodig is."

STER reclame