Luc Castaignos, Jesús Corona en Andreas Bjelland
NOS Voetbal

Verkoop topspelers FC Twente onvermijdelijk

FC Twente gaat het spelersbudget met zes miljoen euro verlagen. Dat grauwe vooruitzicht heeft de club uit Enschede nadat het door de KNVB is bestraft met drie punten aftrek vanwege de financiële wanorde. De verkoop van een aantal topspelers is onvermijdelijk. Maar welke?

"Twente heeft spelers in de selectie die redelijk wat waarde vertegenwoordigen", zegt NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen. "Rasmus Bengtsson is bijvoorbeeld een van de duurste jongens in de selectie (800.000 euro per jaar, red.) en zijn contract loopt af. Dus die raak je al kwijt."

Interessante verkoopwaar

"Verder zou Twente wel wat kunnen verdienen aan Luc Castaignos, Jesús Corona, Kyle Ebecilio en Andreas Bjelland", verwacht Vermeulen. "Twente probeerde Castaignos vorig jaar al te slijten. Nu is het uitgelezen moment voor zijn vertrek. De club gaf bijna zes miljoen euro uit aan hem. Kunnen ze dat terugverdienen? Ik denk het niet."

"Corona vertegenwoordigt wellicht nog de meeste waarde. Hij zou naar de categorie PSV of Ajax kunnen gaan, of het buitenland. Hij is ook nog een jonge speler", aldus Vermeulen. "Corona zou je nu op zo'n vier miljoen kunnen schatten, misschien nog iets daar boven."

Gutiérrez-constructie

"Ook Felipe Gutiérrez kan interessant zijn. Het is een nadeel voor Twente dat hij sinds het WK 2014 minder waard is geworden door z'n blessure. Bovendien is het de vraag op welk percentage Twente recht heeft, aangezien Joop Munsterman eigen geld in de transfer stopte."

Hakim Ziyech is volgens Vermeulen nog niet klaar voor een volgende stap. "Een talent, maar samenvattend heeft hij dit seizoen nog niet genoeg laten zien. Dus veel gaat hij denk ik nog niet opleveren voor Twente."

Hakim Ziyech is volgens Arno Vermeulen nog niet klaar voor een volgende transfer

"Maar als de nood hoog is zal de club ongeveer vijftien miljoen euro kunnen ophalen, veel meer zal het niet worden", verwacht Vermeulen.

Technische leiding

De bezuinigingsslag bij Twente krijgt ook zijn weerslag op de technische leiding. Zo hebben assistent Youri Mulder, keeperstrainer Theo Snelders en Jan Zoutman van Jong FC Twente een aflopend contract in Enschede. Het is nog onbekend of hun toekomst in Enschede ligt.

Meest waardevolle spelers FC Twente

SpelerGeschatte waarde
Luc Castaignos (Nederland)5 miljoen euro
Felipe Gutiérrez (Chili)5 miljoen euro
Hakim Ziyech (Nederland)5 miljoen euro
Jesús Corona (Mexico)4 miljoen euro
Andreas Bjelland (Denemarken)3,5 miljoen euro
Kyle Ebecilio (Nederland)3,5 miljoen euro
Rasmus Bengtsson (Zweden)2,5 miljoen euro (aflopend contract)
Youness Mokhtar (Marokko)2,5 miljoen euro
Kamohelo Mokotjo (Zuid-Afrika)2,5 miljoen euro
Bron: transfermarkt.de

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl