ANP Pro Shots
NOS Voetbal

KNVB straft FC Twente met puntenaftrek

De KNVB heeft in de competitie drie punten van FC Twente afgetrokken omdat de club de zaken financieel nog steeds niet op orde heeft. Dat liet de club woensdag weten.

"De licentiecommissie van de KNVB is het niet eens met de afschrijvingsmethodiek op het stadion die is toegepast in het jaarverslag van 2013/2014", aldus FC Twente.

Tip: situatie bij FC Twente zorgelijk

"Deze is overigens goedgekeurd door de accountant. Het moeten terugdraaien hiervan zorgt ervoor dat het netto verlies negatiever uitvalt en dat daarmee de normstelling niet wordt gehaald."

Door de puntenaftrek heeft FC Twente nu 32 punten en zakt het één plaats op de ranglijst. Twente staat nu onder SC Cambuur op de negende plaats.

Van den Belt over puntenaftrek

Blamage

Aldo van der Laan, vanaf komende zomer voorzitter van FC Twente en opvolger van Joop Munsterman, vindt het een schande voor de club. “Dit is een blamage. We betreuren de beslissing, maar zullen op grond van formele onderbouwing geen beroep aantekenen. FC Twente zal met de licentiecommissie en de KNVB over het vervolg van plan van aanpak in overleg treden, waarbij de afschrijvingsmethodiek ook een onderdeel is.”

Trainer Alfred Schreuder wist dat een puntenaftrek in het verschiet kon liggen. "In een eerder stadium zijn wij als staf op de hoogte gesteld dat dit scenario zou kunnen gaan spelen. We weten dat we met de club een zware financiële tijd doormaken, maar het is wel heel vervelend om daar op deze manier mee te worden geconfronteerd."

ANP Pro Shots
FC Twente-aanvaller Luc Castaignos is zwaar teleurgesteld na de 1-1 tegen NAC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl