ANP Pro Shots
NOS Voetbal

Cissé belt met Gervinho over Feyenoord

Sekou Cissé steunt zijn oude club Feyenoord. De aanvaller uit Ivoorkust heeft zijn landgenoot Gervinho van AS Roma gebeld om uit te leggen dat Nederlandse fans hem vorige week niet racistisch hebben bejegend.

Supporters van Feyenoord zouden afgelopen donderdag tijdens het duel met AS Roma in de Europa League een grote plastic banaan richting Gervinho hebben gegooid.

"Maar ik ken die plastic bananen nog van mijn eigen tijd bij Feyenoord en weet dat die niks te maken hebben met racisme", vertelt Cissé aan Voetbal International. "Daarvan heb ik ook nooit iets gemerkt in De Kuip. Ik vond dat Gervinho moest weten hoe het zit en heb hem gebeld."

ANP Pro Shots
Sekou Cissé in 2013 als speler van Feyenoord

Gudde vreest zware straf

De UEFA stelde Feyenoord afgelopen maandag in staat van beschuldiging. De aanklacht luidt: racistisch gedrag van de fans en het gooien van voorwerpen op het veld. Daarnaast zouden de trappen op de tribunes niet zijn vrijgelaten.

De club moet op 19 maart verschijnen op een hoorzitting van de Europese voetbalbond. Eric Gudde, directeur van Feyenoord, vreest voor een zware straf.

Hij erkent dat er veel voorwerpen op het veld zijn gegooid. Hij zag ook dat de trappen niet vrij waren, maar ontkende al dat er sprake was van racistisch gedrag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl