Mick Schumacher en Frits van Amersfoort
NOS Sport

Een Schumacher voor Nederlands raceteam

Frits van Amersfoort heeft een grote naam binnengehaald voor zijn raceteam. De eigenaar van het Van Amersfoort Racing-team heeft Mick Schumacher weten te strikken als coureur voor het komende seizoen in de nieuwe raceklasse ADAC Formule 4. De Duitse nieuwkomer is de 15-jarige zoon van Michael Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1.

Van Amersfoort heeft vaker racetalenten onder zijn hoede gehad. Zo liet hij vorig jaar Max Verstappen bij zijn team debuteren in de Formule 3. De Limburgse tiener maakte daarin zo veel indruk, dat hij werd opgenomen in het opleidingsprogramma van Red Bull en over twee weken als 17-jarige zijn opwachting maakt in de Formule 1 bij Toro Rosso.

Ook Max' vader Jos Verstappen, Christijan Albers, Giedo van der Garde en Huub Rothengatter raceten in het team van Van Amersfoort voordat ze doorschoven naar het grote werk in de Formule 1.

Talent

Mick Schumacher geldt eveneens als een groot talent. De kleine 'Schumi' maakte al naam in de karts, de raceklasse waarin het voor veel latere Formule 1-matadoren is begonnen.

Ook in Duitsland is het contract van de jonge Schumacher groot nieuws.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl