De Israëlische premier met zijn vrouw onderweg naar de VS EPA

De Israëlische premier Netanyahu is in Washington aangekomen voor een omstreden bezoek. Hij is niet uitgenodigd door de Amerikaanse regering maar door de Republikeinen in het Congres.

Hij gaat in het Congres in Washington een toespraak houden om zijn zorgen te uiten over het akkoord dat de VS en andere landen willen sluiten met Iran over het Iraanse atoomprogramma. Volgens Netanyahu is dat akkoord gevaarlijk voor Israël. 

Verkiezingsstunt

De Amerikaanse regering is niet blij met dit bezoek en ook in Israël zelf vrezen veel mensen dat het slecht uitpakt voor Israël. De verhouding tussen president Obama en Netanyahu is erdoor verslechterd. 

Minister Kerry van Buitenlandse Zaken is juist weer naar Zwitserland gereisd om met Iran verder te werken aan een nucleair akkoord.

Verder zijn er op 17 maart verkiezingen in Israël en verdenkt de Israëlische oppositie Netanyahu ervan in Washington een verkiezingsstunt te willen uithalen. Ook Obama wees er onlangs op dat de VS nooit regeringsleiders uitnodigt als er verkiezingen aankomen.

Netanyahu in VS: 'geen nucleair akkoord met Iran'

STER reclame