NOS Voetbal

De Boer: PSV gaat niet veel punten meer morsen

De Boer: dit geeft vertrouwen

Ajax bracht het verschil met koploper PSV terug tot elf punten, maar Ajax-coach Frank de Boer kreeg door de 3-1 zege bij de rivaal niet hernieuwd vertrouwen in de titelkansen van zijn ploeg.

"PSV heeft zoveel kwaliteiten. Die gaan niet heel veel punten morsen", aldus De Boer. "Wij moeten dan ook nog alles winnen. Het ging vandaag om een goed resultaat. Deze mooie uitslag geeft vertrouwen. Ik heb het gevoel dat we op de weg terug zijn."

Schöne: eindelijk weer belangrijk

Lasse Schöne zette Ajax als invaller met een van richting veranderde vrije trap op een 2-1 voorsprong. "Ik ben blij dat ik eindelijk weer belangrijk kan zijn", aldus Schöne. "Ik besef dat ik niet mijn beste periode achter de rug heb. Hopelijk is dit de ommekeer."

Schöne kwam pas in het veld nadat Arek Milik geblesseerd raakte. "Natuurlijk wil ik graag in de basis spelen. Maar ik heb de laatste weken laten zien dat ik geen echte spits ben. Daarvoor heb ik een paar slechte wedstrijden gespeeld. Dan kan het gebeuren dat de trainer voor iemand anders kiest."

Bazoer: wij kunnen ook counteren

Riechedly Bazoer, die op zestienjarige leeftijd van PSV overstapte naar de jeugd van Ajax, hield Ajax in Eindhoven op een 1-2 voorsprong door een bal van de lijn te halen. "Mooi om die bal van de lijn te halen," zei de middenvelder. "Ik heb hier zeven seizoenen met plezier gespeeld en was ook altijd ballenjongen in dit stadion. Mooi om hier nu te spelen."

Ook Bazoer gelooft niet echt meer in een spannende titelrace. "Normaal gesproken worden wij geen kampioen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl