1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Ministerie treft schikking met examenfraudeurs Ibn Ghaldoun

Twee van de drie hoofddaders van de examenfraude op het Ibn Ghaldoun in Rotterdam hebben een schikking getroffen van 4800 euro per persoon. Het ministerie van Onderwijs eiste eerder 86.000 euro schadevergoeding van de drie hoofdrolspelers. Degene die geweigerd heeft akkoord te gaan, moet alsnog voor de rechter verschijnen. Dat heeft het ministerie laten weten.

In het voorjaar van 2013 werden op de islamitische school 27 landelijke eindexamens gestolen door een aantal leerlingen van die school. De examens werden verkocht en verspreid door het land. Daarna werd een deel van de examens afgekeurd en er moesten nieuwe worden gemaakt. Duizenden scholieren moesten door de fraude opnieuw examen Frans doen. De gemaakte kosten wilde het ministerie verhalen op de hoofddaders.

Werkstraffen

In de rechtszaak over de fraude op de inmiddels failliete scholengemeenschap werd het drietal al eerder veroordeeld tot een maand gevangenisstraf en werkstraffen van 170 uur. Andere scholieren die hebben geholpen met de diefstal kregen alleen werkstraffen.

Het bedrag van 4800 euro mag in termijnen over een periode van vier jaar worden terugbetaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl