Tom van Weert zorgde voor 2-0

Excelsior klopt fantasieloos Heerenveen

Excelsior heeft in de strijd om lijfsbehoud drie punten gepakt tegen sc Heerenveen: 3-0. De Rotterdammers hebben nu acht punten voorsprong op nummer zestien Heracles Almelo. Voor Excelsior was het de tweede zege in zeven duels en de eerste thuisoverwinning in vier maanden. Voor Heerenveen was het de tweede nederlaag in zes duels.

De Friezen lieten de afgelopen weken geregeld prachtig, fris voetbal zien, maar in Rotterdam bakte de ploeg van coach Dwight Lodeweges er bar weinig van. Het spel was fantasieloos en Excelsior bleef kinderlijk eenvoudig overeind.

Bruins opent score

De thuisploeg stond uitstekend opgesteld, gaf verdedigend amper iets weg en kwam er geregeld gevaarlijk uit. Al na vijf minuten opende Excelsior de score via Luigi Bruins, die met een prima kapbeweging twee man het bos in stuurde en in de korte hoek raak schoot.

Ook in het vervolg van de eerste helft waren de beste kansen voor de Rotterdammers. Daryl van Mieghem stuitte op doelman Kristoffer Nordfeldt, Jeff Stans lepelde de bal op de lat en Bruins verspeelde de bal in kansrijke positie.

Mark Uth (voor) in duel met Kevin van Diermen
    Kristoffer Nordfeldt ziet de bal op de lat komen
    Excelsior viert de openingstreffer van Luigi Bruins

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld en na vier minuten verdubbelde Tom van Weert de marge. De spits schoot eerst nog naast, maar vond even later na een fraaie actie van Jordan Botaka wel het net.

Pas in het laatste halfuur beet Heerenveen wat meer van zich af. De Friezen slaagden er echter maar niet in echt gevaarlijk te worden. Zo kregen alleen invaller Henk Veerman en spits Mark Uth een kleine kans.

Aan de andere kant liet Excelsior aanvankelijk nog enkele prima mogelijkheden op een derde treffer onbenut, maar in de slotminuut was Kevin Vermeulen alsnog succesvol.