Mensen leggen bloemen op de plaats waar Nemtsov is vermoord EPA

In Moskou houdt de oppositie vanmiddag een stille tocht ter nagedachtenis aan Boris Nemtsov. De oppositiepoliticus werd vrijdagavond op straat doodgeschoten in de buurt van het Kremlin. De tocht begint rond 13.00 uur 's middags Nederlandse tijd en voert langs de plek waar Nemtsov is vermoord.

Vanmiddag zou er een grote demonstratie zijn in een buitenwijk van Moskou, die mede door Nemtsov was georganiseerd. De betoging werd na de moord afgelast. In plaats daarvan riepen de organisatoren op tot een herdenking.

Rampzalig

Maximaal 50.000 mensen mogen deelnemen aan de stille tocht voor Nemtsov. De autoriteiten zeggen dat de politie alle noodzakelijke maatregelen heeft genomen om de veiligheid van de betogers te garanderen.

Nemtsov gaf kort voor hij werd vermoord nog een interview waarin hij opnieuw fel uithaalde naar president Poetin. Hij zei dat Rusland hervormingen nodig heeft en dat het rampzalig is "dat de macht in handen is van één persoon". 

Begraven

Nemtsov wordt dinsdag begraven in Moskou. In de ochtend wordt een herdenkingsbijeenkomst gehouden in het Sacharov Centrum, dat vernoemd is naar de Russische atoomgeleerde, mensenrechtenactivist en Nobelprijswinnaar Andrej Sacharov. 

Moskou maakt zich op voor herdenking Nemtsov

STER reclame