CBS
NOS Nieuws

Nieuw hart voor premature baby in VS

In de VS heeft een te vroeg geboren baby met een veel te groot hart zes dagen na de geboorte een harttransplantatie gekregen. Twee maanden later herstelt de baby goed, al ligt hij nog wel in het ziekenhuis.

De artsen in Arizona dachten dat de baby meteen na de geboorte zou sterven. De foetus had een veel te groot en zwak hart. De ouders deden veel babyspullen al de deur uit omdat ze het niet aankonden ernaar te kijken.

Bij een zwangerschap van 33 weken braken de vliezen en begon de bevalling. In het ziekenhuis kwam baby Oliver Hope op 5 januari ter wereld. Wonder boven wonder bleef hij in leven, hoewel hij er slecht aan toe was.

Binnen enkele dagen was er een geschikt hartje van een baby beschikbaar en begonnen de artsen aan een tien uur durende operatie. Zijn lichaam heeft het hartje niet afgestoten. Oliver ligt nog wel in het ziekenhuis omdat zijn longen niet sterk genoeg zijn.

Artsen van het Phoenix Children's Hospital gaan ervan uit dat Oliver een van de jongste patiënten is die ooit een succesvolle harttransplantatie hebben ondergaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl