Erik Bakker feliciteert doelpuntenmaker Sander van de Streek (rechts)

Cambuur thuis te sterk voor Heracles

SC Cambuur heeft zijn tweede zege na de winterstop geboekt. De Friezen waren in eigen huis met 1-0 te sterk voor Heracles Almelo, maar zagen Sinan Bytyqi, Mohamed El Makrani en Furdjel Narsingh alle drie geblesseerd uitvallen.

De thuisploeg begon sterk en had al snel bijna succes. Lucas Bijker schoot op de vuisten van doelman Bram Castro en Sander van de Streek raakte de paal.

Na twintig minuten viel de verdiende 1-0. Etiënne Reijnen speelde de bal precies in de loop van Van de Streek en die krulde keurig raak in de verre hoek. Kort voor rust had de Barnevelder ook de 2-0 op zijn schoen, maar hij schoot over na een goede actie en dito voorzet van Narsingh.

Strijdbaarder

Heracles-coach John Stegeman wisselde twee keer in de rust. Zijn ploeg werd strijdbaarder en creëerde zowaar een kans. Keeper Leonard Nienhuis keerde de kopbal van Brian Linssen, die ongelukkig neerkwam en geblesseerd uitviel.

Cambuur nam de regie echter weer snel over, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van coach Henk de Jong ook weer niet. Castro zag enkele afstandsschoten over zijn doel scheren. In het slotkwartier gebeurde er weinig meer in Leeuwarden, maar dat deerde de thuisploeg en het Friese publiek niet.