NAC'er Adnane Tighadouini (l) in duel met FC Twente-speler Hidde ter Avest.

NAC pakt punt bij verkrampt FC Twente

FC Twente was na vier verliespartijen op rij vast van plan tegen NAC Breda de weg naar boven weer in te slaan. Na een snelle treffer leken de Brabanders lange tijd het ideale opstapje, maar de onzeker spelende Tukkers gaven de winst in de eindfase uit handen: 1-1.

Luc Castaignos, die al zeven duels 'droogstond', wees de Tukkers al na vijf minuten de weg. Hij schoot, na een slimme assist met de borst van Hakim Ziyech, gedecideerd raak.

NAC, niet gekomen met de intentie om het spel te maken, moest nu wel vooruit denken. Daarbij gokte het vaak op individuele bevliegingen van Adnana Tighadouini. Die moest meestentijds zijn meerdere erkennen in zijn bewaker Hidde ter Avest.

Tighadouni glipte er voor rust wel een keer langs, waarna Gill Swerts de bal naast het doel joeg. De thuisploeg bleef ondanks de snelle voorsprong angstig, liep massaal terug en creëerde zelf tot aan de rust hoegenaamd niets meer.

Attent keepen

In de tweede helft ging Twente iets nadrukkelijker op zoek naar een tweede doelpunt. Youness Mokhtar waagde in ieder geval een schot dat door Jelle ten Rouwelaar simpel kon worden gepareerd.

Tighadouini kreeg even later aan de overkant een betere mogelijkheid. Sonny Stevens was op tijd zijn doel uit om de gelijkmaker te voorkomen. Ten Rouwelaar hield op zijn beurt de Bredase ploeg in de wedstrijd door attent te keepen bij pogingen van Castaignos en Ziyech.

NAC-coach Robert Maaskant probeerde in de slotfase met aanvallende wissels nog iets af te dwingen. Ook met Divine Naah, Erik Falkenburg en Felitciano Zschusschen leek zijn ploeg echter tekort te komen om van het halfslachtige spel van Twente te kunnen profiteren.

Een knappe actie van Falkenburg, die kapte en de bal in verre hoek krulde, leverde vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker op.