Steven Berghuis viert zijn treffer tegen Willem II

AZ knokt zich langs Willem II

AZ heeft in de eredivisie zijn vijfde zege in zes duels geboekt. De Alkmaarders hadden het in eigen huis lastig tegen Willem II, maar wonnen wel met 2-0.

Willem II ging na een gezapige openingsfase steeds beter spelen en AZ kwam er lange tijd niet aan te pas. De Tilburgers waren constant op de Alkmaarse helft te vinden, maar vergaten het overwicht uit te drukken in de score.

Esteban blinkt uit

Dat de thuisploeg niet op achterstand kwam, was te danken aan doelman Esteban. De Costa Ricaan toonde zich van zijn beste kant met prachtige reddingen op schoten van Jerson Cabral, Terell Ondaan en Samuel Armenteros. De doelman had alleen geen antwoord op een kopbal van Ali Messaoud, maar de inzet spatte op de lat uiteen.

AZ, dat amper voor gevaar zorgde, kwam door een bevlieging van Steven Berghuis vlak voor rust toch op voorsprong. De aanvaller liet doelman Kostas Lamprou kansloos met een fraai, gedrukt afstandsschot.

Lat en paal

In de tweede helft waren de Alkmaarders beter op de dreef. AZ maakte het spel en kreeg ook de beste kansen. Zo kopte Guus Hupperts de bal tegen de lat en trof Jeffrey Gouweleeuw met een schitterend schot de paal.

Willem II gaf echter niet op en kwam er nog geregeld gevaarlijk uit. De bezoekers leken via Gouweleeuw op gelijke hoogte te komen, maar de lat voorkwam een eigen doelpunt van de verdediger.

Even later schoot Stijn Wuytens over. De middenvelder raakte uit een corner ook nog rechtstreeks de lat en ondanks enkele verwoede pogingen bleef de gelijkmaker ook daarna uit. Dabney dos Santos maakte in de slotseconde na een simpel uitgespeelde aanval nog de 2-0 voor AZ.