Vitesse klopt en passeert PEC Zwolle

Davy Pröpper stift de 2-1 binnen
    Mustafa Saymak kopt een ingooi van Bart van Hintum binnen

Vitesse heeft in de eredivisie zijn zesde overwinning op een rij geboekt. De Arnhemmers versloegen in de Gelredome PEC met 2-1 en passeerden daardoor de Zwollenaren in de stand.

De bezoekers openden nog wel op wonderlijke wijze de score. Verdediger Bart van Hintum wierp de bal bij een ingooi zeer knap tot voorbij de eerste paal, waar Mustafa Saymak binnenkopte.

Dat was direct het laatste Zwolse wapenfeit voor rust, want in het vervolg was het sterk spelende Vitesse heer en meester. Vooral Bertrand Traoré had het op zijn heupen. De aanvaller uit Burkina Faso kreeg een reeks kansen en scoorde daaruit één keer met een mooie volley.

Betrand Traoré maakt 1-1 tegen PEC

Penalty

Pal voor en pal na rust had de thuisploeg het duel moeten beslissen door twee penalty's te benutten. De eerste werd toegekend, maar over geschoten door Marko Vejinovic. De tweede kwam er niet eens doordat scheidsrechter Kevin Blom de overtreding was ontgaan.

Dat foutje had geen verregaande gevolgen. In de 64ste minuut kwam Vitesse alsnog op voorsprong door een prachtige goal van Davy Pröpper. De middenvelder stak de helft van PEC over en stiftte de bal schitterend over de doelman heen.

PEC Zwolle, dat via een vrije trap van Van Hintum al een keer de lat had geraakt, drong wel aan en kreeg ook wat kansjes. Vitesse bleef echter de betere ploeg en had de wedstrijd al ver voor het laatste fluitsignaal moeten beslissen.