Protest Partij voor de Dieren loopt uit de hand

Bij een boerderij in Dalfsen is vanochtend een protest van de Partij voor de Dieren uit de hand gelopen. Volgens de Overijsselse Statenlijsttrekker Van Dijk is een actievoerster mishandeld en zijn betogers bedreigd door boeren. 

Zo'n twintig actievoerders demonstreerden bij een boerderij tegen de komst van extra mestvergisters. Die leiden volgens de PvdD tot misselijkheid bij omwonenden en milieuschade. Onder anderen Statenlijsttrekker Van Dijk en Kamerlid Ouwehand waren bij het protest in Dalfsen.

Vuistslag

"Toen we vanochtend aankwamen stonden zo'n dertig boeren ons op te wachten", zegt Van Dijk. "Het liep volledig uit de hand. Er is geduwd, getrokken en een boer wilde met een tractor op mensen inrijden. Ook zijn er spandoeken en borden afgepakt en met mest besmeurd", zegt ze.

Volgens Van Dijk heeft de eigenaar van de mestvergister een actievoerster met een vuistslag tegen de grond gewerkt. Ze zegt dat er aangifte wordt gedaan van mishandeling en bedreiging. Demonstranten werden onder politiebescherming teruggebracht naar hun auto's.

Agressief

De eigenaar van de boerderij weerspreekt in de regionale krant De Stentor dat hij een vrouw heeft geslagen. "Er was wat duw- en trekwerk, maar ik heb zeker niet geslagen", zegt hij. 

De boer zegt dat betogers op zijn erf wilden komen en agressief met protestborden stonden te zwaaien.

STER reclame