Jesper Drost treurt na een Haags doelpunt

Kan PEC Zwolle tegen Vitesse het tij keren?

De start van PEC Zwolle in 2015 was overrompelend. Tien punten uit de eerste vier competitiewedstrijden van het jaar en winst in de kwartfinales van de KNVB-beker bij Cambuur. De ploeg van Ron Jans leek niet te stuiten.

Maar de laatste weken is PEC behoorlijk van slag: de laatste drie wedstrijden werden verloren. De nederlaag tegen Heerenveen was geen schande, maar het verlies tegen Go Ahead Eagles en ADO Den Haag kwam hard aan.

"Als wij thuis winnen van Go Ahead had iedereen het waarschijnlijk normaal gevonden", zegt Jans. "En als je uit wint bij Vitesse, dan zou niemand dat normaal vinden. Dat zou dus een hele mooie scalp zijn. Als je in Arnhem wint, dan is dat blok van drie nederlagen wel weg. Maar dat moet eerst nog gebeuren."

Belangrijke spelers

Jans heeft vanavond weer de beschikking over drie van zijn belangrijkste spelers. Spits Tomas Necid is terug na een lange afwezigheid. Bram van Polen is hersteld van een rugblessure en Ryan Thomas is terug na griep.

"Als iedereen fit is, gaan we er in kwaliteit op vooruit. We hebben er nooit over gezeurd en dat doen we nu ook niet. Maar het is wel lekker als je iedereen binnenboord hebt, want: hoe meer zielen, hoe meer punten."

Jans moet wel de geschorste Stef Nijland missen. Sheraldo Becker is geblesseerd en Trent Sainsbury krijgt rust.

Vitesse in vorm

Het zal niet makkelijk worden voor Jans en zijn ploeg in Arnhem. Vitesse heeft de laatste vijf duels gewonnen. En dat met de indrukwekkende doelcijfers acht voor en één tegen. Bosz mist alleen Arnold Kruiswijk. De verdediger is hersteld, maar is nog niet fit genoeg om opgenomen te worden in de selectie.

Uitverkocht huis?

De belangstelling in Arnhem voor het duel tegen PEC is groot. Vrijdag waren er al 20.000 kaarten verkocht. Bosz: “Vitesse leeft. Dat is natuurlijk mooi. Zeker voor de spelers. Want spelen in een vol stadion is natuurlijk veel fijner. De resultaten spelen natuurlijk mee. Dat zie je in Gelredome, maar zeker ook bij de wedstrijden van de beloften. Ook daar komen steeds meer supporters kijken.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl