Biljarters naar WK-kwartfinale

Dick Jaspers heeft met Barry van Beers de kwartfinales op het WK landenteams bereikt ANP

Dick Jaspers en Barry van Beers hebben op het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams in het Duitse Viersen de kwartfinales bereikt. Dat was te danken aan twee gelijke spelen in de groepsfase. Tegen zowel Frankrijk als België B werd het 1-1. Het Oranje-moyenne in die partijen was goed genoeg om door te gaan.

Jaspers moest in de openingspartij verrassend zijn meerdere erkennen in de Fransman Jérémy Bury: 33- 40. Dat ging in negentien beurten. Beiden noteerden een hoogste serie van tien. Van Beers herstelde het evenwicht ten koste van Jean-Christophe Roux: 40-16. Hij haalde een moyenne van 2,222.

België B

Dat grote verschil in caramboles bleek van doorslaggevend belang. De tweede ploeg uit België was donderdag tegen de Fransen ook niet verder gekomen dan 1-1, maar met een minder gemiddelde dan Nederland.

In het beslissende duel maakte Jaspers vrijdagavond het verschil. Dat ging in 22 beurten ten koste van Eddy Leppens (40-35). Van Beers kon zich een niet al te dikke nederlaag tegen clubgenoot Roland Forthomme (28-40/24) permitteren om met Jaspers toch eerste te worden in poule F.

STER Reclame