Voorjaarskriebels bij favoriet Terpstra

Niki Terpstra blikt vooruit naar de Omloop Het Nieuwsblad

Wielerliefhebbers tellen al dagen af naar de dag van morgen. De dag van de Omloop Het Nieuwsblad. Want hoewel het wielerseizoen al weken aan de gang is, begint het seizoen volgens velen pas echt bij de Omloop het Nieuwsblad.

Dat geldt ook voor Niki Terpstra. Hij toonde al zijn winnaarsbenen in de Ronde van Qatar, waar hij in de tijdrit onder anderen Wiggins en Cancellara aftroefde. Maar nu, een dag voor de Omloop, heeft ook hij last van voorjaarskriebels: “Ik weet dat ik het kan, maar ik ben toch altijd een beetje zenuwachtig.”

Verkennen

Vandaag verkende hij samen met ploeggenoten Tom Boonen, Zdenek Stybar en Matteo Trentin de laatste veertig kilometer van het parcours. Op de kasseistroken van de Haaghoek, Paddenstraat, Lange Munte werden de benen en het materiaal even goed getest.

Zijn ploeg Etixx - Quick Step heeft de Omloop al tien jaar niet meer gewonnen. En dus wordt het wel weer een keertje tijd. “We proberen met meerdere renners in de finale te zitten en dan het spelletje uit te spelen.” En dan kan het zomaar zijn dat Niki Terpstra boven komt drijven.

Lege handen

Vorig jaar was de renner uit Assendelft misschien wel de sterkste man in koers. Maar na afloop stond hij met lege handen én een chagrijnig gevoel. Dit jaar zou hij dat uiteraard graag anders zien. Maar om te zeggen dat het winnen van de Omloop een hoofddoel is voor Terpstra? Nee, dat gaat te ver.

De vorm bij Niki Terpstra is in orde. En bij de ploeg is alles afgelopen winter grotendeels hetzelfde gebleven. De grootste verandering is misschien wel de naam van de ploeg die veranderde in Etixx - Quick Step. Maar daar worden de benen niet sterker van.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl