ANP
NOS Nieuws

Bezetters Maagdenhuis gaan landelijk

De bezetters van het Maagdenhuis in Amsterdam willen dat studenten in andere steden ook in opstand komen. Zij roepen op om de discussie over democratisch bestuur in het onderwijs te voeren in heel het land.

De demonstrerende studenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam hebben zondag een bijeenkomst georganiseerd. Studenten uit het hele land kunnen in het Maagdenhuis terecht om te praten met de Amsterdamse bezetters.

'Geen leerfabriek'

SP-leider Roemer ging vanavond langs bij het Maagdenhuis. Hij wilde laten zien dat hij en de SP de demonstranten steunen.

Roemer zei dat de SP wil dat universiteiten minder een leerfabriek zijn dan ze nu zijn. "Laat de actie in het Maagdenhuis het begin zijn van een grote ommekeer."

Bezetting

Een groep studenten viel woensdag het Maagdenhuis binnen, waar het bestuur van de universiteit zit. De studenten demonstreren al twee weken omdat ze meer inspraak willen.

Het college van bestuur bood aan om een student zitting te laten nemen in het college. De betogers vinden dat dat aanbod niet ver genoeg gaat en zij gaan door met hun protest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl