1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Demonstratie van Pro Patria in Gouda afgelast

De actiegroep Pro Patria heeft een demonstratie tegen fundamentalistische moslims morgen in Gouda afgezegd na bedreigingen. Dat meldt de extreem-rechtse organisatie op hun Facebookpagina.

Volgens Pro Patria zijn er bedreigingen geuit en is de plek die de gemeente voor de demonstratie heeft aangewezen moeilijk te verdedigen. De actievoerders wilden met een 'Mars voor de Vrijheid' door Gouda actievoeren voor vrijheid van meningsuiting en tegen fundamentalistische moslims. Van de gemeente Gouda mocht alleen gedemonstreerd worden op een plek naast het station, zegt de groep op Facebook.

Het stadsbestuur hield rekening met een tegendemonstratie. Ook zou er extra gesurveilleerd worden bij de drie moskeeën in Gouda.

Media-aandacht

"Het verbaast me niet dat ze nu afzeggen. Dit hebben we vaker gezien", vertelt justitie-verslaggever Robert Bas. "Pro Patria is een extreem-rechtse splintergroepering. Het is geen beweging die grote aantallen demonstranten op de been kan brengen. Ze moeten het voornamelijk hebben van media-aandacht en die hebben ze gekregen."

In augustus vorig jaar demonstreerde Pro Patria in de Haagse Schilderswijk. Dat liep uit de hand toen de betogers werden opgewacht door islamitische jongeren en er stenen naar de politie werden gegooid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl