Duitse rechter verklapt examenvragen voor seks

tijd van publicatie

Een Duitse oud-rechter is veroordeeld tot vijf jaar cel, omdat hij examenvragen aan rechtenstudentes doorspeelde voor geld of seks. Hij werkte als rechter in de stad Celle, ten noordoosten van Hannover.

De rechtbank in Lüneburg achtte zes gevallen bewezen. Bij een aantal studenten zou de rechter dwang hebben uitgeoefend. De 48-jarige man bekende in de rechtszaal dat hij duizenden euro's heeft opgestreken en dat hij een relatie had met een van de betrokken studentes.

Geladen pistool

Toen hem begin vorig jaar duidelijk werd dat het Openbaar Ministerie onderzoek naar hem deed, vluchtte de rechter naar Italië. In april vorig jaar werd hij gearresteerd in een viersterrenhotel in Milaan. Hij was daar samen met een 26-jarige Roemeense en had in zijn hotelkamer een geladen pistool en 30.000 euro liggen.

De rechter in Lüneburg nam het haar oud-collega vooral kwalijk dat hij het had voorzien op rechtenstudentes van buitenlandse afkomst, voor wie de examens extra moeilijk waren. "Zijn gedrag was extra verwerpelijk, omdat hij de zwakken en slechten uitkoos."

Van zeker vijftien studentes is het examen ongeldig verklaard. 

STER reclame