ANP

Het onderzoek van de integriteitscommissie van de VVD naar Kamerlid Verheijen wordt mogelijk vanavond of morgen al afgerond, zo meldt een belangrijke partijbron aan de NOS. "Als het af is, is het af", is de beschrijving van de planning van de commissie.

De leden van de commissie hebben vanavond en morgen een afspraak. Als de commissie unaniem tot een eindconclusie komt dan wordt die waarschijnlijk vlak daarna bekendgemaakt.

Gisteren hield de partij nog vast aan volgende week maandag of dinsdag, maar de druk uit de partijgeledingen nam de afgelopen 24 uur alleen maar toe. Zaterdag trapt partijleider Mark Rutte namelijk de VVD-campagne af in Breda.

"Niet echt een lekkere start, als de kwestie-Verheijen nog in de lucht hangt", lieten verschillende provinciale lijsttrekkers aan de VVD-top weten. Zij drongen aan op snelheid in het integriteitsonderzoek naar hun partijgenoot.

Royeren

Ook de Tweede Kamerfractie zit met de zaak in zijn maag. Fractiegenoten hebben zich openlijk afgevraagd of Verheijen niet zelf moest opstappen, om zo zijn partij midden in een verkiezingscampagne niet in de weg te zitten.

De JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, pleit ervoor de integriteitscommissie meer bevoegdheden te geven dan het geven van vrijblijvende adviezen, bijvoorbeeld het royeren van VVD-leden.

JOVD over integriteitscommissie

STER reclame