Lezers met de pagina uit Bild
NOS Nieuws

Vakbond: Bild, stop met anti-Grieken-campagne

De Duitse journalistenvakbond DJV heeft de krant Bild opgeroepen te stoppen met wat de bond een anti-Grieken-campagne noemt.

De grootste krant van Duitsland heeft lezers opgeroepen een selfie te maken met een pagina uit de krant van vanochtend. Op die pagina staat in koeieletters: "NEIN, Keine weiteren Milliarden für die gierigen Griechen!", oftewel: "Nee, geen miljarden meer voor de inhalige Grieken!"

  • Bild
    Een lezer met de pagina uit Bild
  • Bild
  • Bild

"De Griekenlandpolitiek van de regering kun je goed- of afkeuren," zegt de bond, "maar met een campagne direct invloed op de politiek proberen uit te oefenen, dat is in strijd met de beschrijvende taak van de journalistiek".

Ook zegt de vakbond het ethisch problematisch te vinden om een heel volk af te rekenen op de financiële misstappen van zijn leiders.

Bild probeert met de campagne de stemming morgen in de Bondsdag te beïnvloeden. Naar verwachting stemt een ruime meerderheid voor verlenging van de steun aan Griekenland, ondanks dat zo'n veertig leden van de regeringspartijen gaan tegenstemmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl