Roemer: niet meer naar presidium tot openbaar is

De SP stapt voorlopig uit het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer. Dat zegt partijleider Roemer naar aanleiding van een artikel vanmorgen in de Volkskrant

Daarin staat dat er al een paar maanden spanningen binnen het bestuur zijn over het openbaar maken van de kosten die elke fractie maakt. Eerder is besloten dat in 2016 de fractiekosten vanaf 2014 openbaar worden gemaakt. 

VVD, PvdA en D66 willen nu verder terug in de tijd gaan en ook de kosten van 2012 en 2013 openbaar maken. Maar volgens een aantal anonieme bronnen zou dat op grote bezwaren stuiten van PVV en SP. 

Leugens lekken

Roemer is woedend over de suggestie dat de SP kennelijk iets te verbergen heeft. Het gaat volgens hem om "een afleidingsmanoeuvre van andere partijen om hun eigen ellende te verdoezelen". Hij wijt dat aan de verkiezingstijd. "Dan ga je kennelijk uit geheime vergaderingen leugens lekken."

Volgens Roemer is de SP juist heel transparant. "Eén telefoontje naar onze penningmeester en je krijgt alle stukken. Ze staan trouwens ook op onze website, dus dit is eigenlijk te belachelijk om waar te zijn."

Roemer vindt dat de vergaderingen van het presidium voortaan openbaar toegankelijk moeten zijn. "Dan kan iedereen erbij komen zitten en weet iedereen wat de waarheid is." En totdat dat geregeld is "gaan wij er dus gewoon niet meer in". 

PVV-leider Wilders wil ook dat de vergaderingen openbaar worden, maar zijn partij blijft nog wel in het presidium. 

STER reclame