Vorig seizoen liep het uit de hand bij de bekerfinale tussen PAOK Saloniki en Panathinaikos AFP
NOS Voetbal

Griekse competitie weer stilgelegd na rellen

Er wordt voorlopig niet gevoetbald in de twee hoogste divisies in Griekenland. De regering heeft de competitie voor onbepaalde tijd stilgelegd. Aanleiding zijn de hevige supportersrellen in het land. Het is al de derde keer dit seizoen dat het Griekse voetbal wordt stilgelegd.

"We zijn geïnformeerd dat er voorlopig niet gespeeld wordt in de Super League en de Football League", laat bondspresident Giorgos Borovilos weten. "De nieuwe regering zoekt naar oplossingen voor het probleem en mogelijk komt er speciale wetgeving om het geweld aan te pakken."

Het is nog niet duidelijk wanneer er weer gespeeld gaat worden. Borovilos: "Sommige dingen zijn niet in één of twee weken klaar. De regering wil de competitie zo snel mogelijk weer laten beginnen, maar dan moeten wij wel laten zien dat we het als clubs beter kunnen."

Derby van Athene

Afgelopen weekend ging het mis bij de wedstrijd Olympiakos Piraeus-Panathinaikos. Supporters bestormden het veld tijdens de derby van Athene, gooiden met vuurwerk en zochten de confrontatie met de politie.

Dinsdagavond werd over de rellen vergaderd door de voorzitters van de profclubs die uitkomen op het hoogste Griekse niveau. Daar kregen de voorzitters van Olympiakos en Panathinaikos het dusdanig met elkaar aan de stok, dat ook de vergadering moest worden stilgelegd. Vangelis Marinakis, preses van Olympiakos, zou een fles water naar Giannis Alafouzos, zijn collega van Panathinaikos, hebben gegooid.

STER reclame