Een arrestant in een politiebusje tijdens de ontruiming van het Bungehuis
NOS Nieuws

Geen vervolging bezetters Bungehuis

De 46 mensen die gisteren in Amsterdam werden opgepakt bij de ontruiming van het Bungehuis worden voorlopig niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft de zaken voorwaardelijk geseponeerd.

Mochten de bezetters binnen twee jaar opnieuw worden opgepakt, kunnen ze alsnog voor deze zaak vervolgd worden. De zaak van een man die buiten het Bungehuis werd opgepakt is zonder voorwaarden geseponeerd.

De 46 bezetters van het complex van de Universiteit van Amsterdam werden gisteren gearresteerd, omdat ze niet wilden vertrekken uit het gebouw. Ze zijn door de politie meegenomen naar het bureau en verhoord.

Identificatie

Twee mensen zijn gisteravond vrijgelaten, nadat ze zich hadden gelegitimeerd. Twee anderen deden dat vanochtend, waarna zij naar huis konden.

De overige 42 weigerden om zich te identificeren. Zij zijn aan het begin van de middag toch vrijgelaten, omdat zij volgens het OM al genoeg zijn gestraft doordat ze een nacht hebben vastgezeten in een politiecel.

Van de 42 'anonieme' bezetters zijn foto's genomen en vingerafdrukken afgenomen. De politie bekijkt of zij eerder zijn veroordeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl