De volledige oppositie in de Tweede Kamer wil toch op korte termijn, nog voor de Statenverkiezingen van 18 maart, een debat over het rapport van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) over de gaswinning in Groningen. De kwestie leidde tot een felle aanvaring in de Kamer.

Coalitiepartijen VVD en PvdA willen pas debatteren als het kabinet met een officiële reactie op de aanbevelingen van de OVV komt. Minister Kamp liet vanochtend weten dat dat op zijn vroegst eind maart is.

Verkiezingsdebat

PvdA-Kamerlid Van Dam wil daarop wachten. "Het gaat om een belangrijke zaak, als we daar nu al over gaan debatteren gaat het niet om de inhoud, dan wordt het een verkiezingsdebat. Daar pas ik voor."

De oppositie is woedend dat de meerderheid zo probeert het debat over de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart heen te tillen. De partijen deden een beroep op Kamervoorzitter Van Miltenburg om deze of volgende week toch een hoofdlijnendebat in te plannen.

Onderaan de lijst

De Tweede Kamer heeft een wachtlijst met aangevraagde debatten. Dit debat zou wat Van Miltenburg betreft onderaan de lijst geplaatst worden.

Mensen worden doodziek van dit geouwehoer!

SP-leider Roemer

Daarop besloten alle oppositiepartijen de door hen aangevraagde debatten in te trekken, zodat het gasdebat bovenaan de lijst komt. SP-leider Roemer was woedend dat dit soort trucjes nodig zijn.

"We kunnen ook gewoon besluiten het debat te houden. Mensen worden doodziek van dit geouwehoer!"

Kamervoorzitter Van Miltenburg gaat nog eens nadenken over het verzoek. Komt ze niet aan de wens van de oppositie tegemoet, dan wil de Partij voor de Dieren er morgen een hoofdelijke stemming over. 

STER reclame