Meer arrestaties wegens afluisteren van Erdogan

De Turkse president Erdogan denkt dat er een complot tegen hem is AFP

Er zijn in Turkije opnieuw tientallen mensen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze betrokken zijn bij het afluisteren van president Erdogan. 

Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen 54 mensen. Van hen zijn er 40 opgepakt, melden de Turkse staatsmedia. Veel verdachten zijn in de hoofdstad Ankara gearresteerd, maar ook in 19 andere steden verspreid over het land waren arrestaties.

Verduisteren

In 2014 kwam onder anderen toenmalig premier Erdogan in opspraak, toen een gesprek tussen hem en zijn zoon op internet was geplaatst. In dat telefoontje bespraken ze plannen voor de verduistering van veel geld.

Erdogan beschuldigt aanhangers van zijn grootste tegenstander, de geestelijke Fethullah Gülen, van een complot tegen hem. Tegen Gülen loopt ook een arrestatiebevel, maar hij woont al jaren in de Verenigde Staten.

In januari werden al 22 politiemensen aangehouden, omdat ze zonder toestemming telefoongesprekken van politie, zakenmensen en ambtenaren zouden hebben afgeluisterd. Het is niet duidelijk of de arrestanten van vandaag ook bij de politie werken.

STER Reclame