Gisteren werd het Bungehuis nog ontruimd. Studenten hadden het ruim anderhalve week bezet.
NOS Nieuws

Bungehuis wordt exclusieve Britse sociëteit

Het Bungehuis in Amsterdam wordt een Britse sociëteit. Het pand is nu nog van de Universiteit van Amsterdam (UvA), maar wordt gekocht door belegger Aedes Real Estate. Dat heeft zowel de UvA als Aedes bevestigd. Volgens de UvA is er een voorlopig koopcontract getekend.

De belegger vermeldt op zijn site dat het gebouw zal worden verhuurd aan Soho House, dat al besloten clubs heeft in onder meer New York, Londen en Berlijn. Het is de bedoeling dat het Soho House Amsterdam over twee jaar opengaat. Het pand wordt eerst verbouwd. Er komen onder meer een restaurant, een wellnesscomplex en 79 hotelkamers in.

De exclusieve club is bedoeld voor mensen uit de film- en mediawereld en de creatieve industrie. Ze kunnen elkaar in Soho House ontmoeten en daar ideeën uitwisselen, is de gedachte.

Bezet

Het Bungehuis werd gisteren nog ontruimd door de mobiele eenheid. Tientallen studenten hadden het gebouw bezet, omdat ze meer democratie en transparantie binnen de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA willen.

Oorspronkelijk zou het Soho House in enkele Amsterdamse grachtenpanden komen, maar de buurt verzette zich daartegen.

De vestiging van het Soho House in het Bungehuis gaat 50 miljoen euro kosten. De UvA wil niet zeggen hoeveel geld de universiteit aan de verkoop overhoudt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl