Jongen gedood bij protest Venezuela

Een 14-jarige jongen is in Venezuela om het leven gekomen bij anti-regeringsdemonstraties. De scholier werd door het hoofd geschoten bij een confrontatie tussen de politie en demonstranten in San Cristobal in het westen van het land. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

Op een foto die al snel werd verspreid via de sociale media is te zien dat de jongen in een plas bloed ligt en dat een omstander de wond probeert te stelpen.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken heeft een 23-jarige politieman bekend dat hij betrokken is bij de zaak. Hij wordt in de komende uren officieel aangeklaagd.

Scholen dicht

De minister riep op de vrede te bewaren, maar in San Cristobal breiden de demonstraties zich uit. Winkels houden hun deuren gesloten en in delen van de stad ligt het openbaar vervoer stil. Sommige scholen hebben al aangekondigd dat er morgenochtend geen les wordt gegeven.

De spanningen in Venezuela lopen hoog op vanwege de economische crisis waarin het land verkeert en de arrestatie van oppositieleider Antonio Ledezma, tevens burgemeester van Caracas, vorige week.

STER reclame