Vanmiddag is er een verwarde man het gebouw van De Telegraaf binnengelopen Marcel Antonisse - ANP

Een verwarde man is vanmiddag de redactievloer van De Telegraaf in Amsterdam opgelopen. Later bleek dat hij een mes bij zich had, maar hij heeft geen dreigementen geuit.

De 48-jarige man is een bekende van justitie. Hij liep rond 14.00 uur met een sporttas het gebouw binnen en beweerde dat hij een afspraak had. Vervolgens is hij achter een medewerker door de beveiligingspoortjes geglipt en de ruimte waar de hoofdredactie werkt binnengelopen. 

Omdat niemand hem kende, werd hem gevraagd wat hij op de redactie deed. Toen bleek dat de man verward was, heeft de beveiliging hem weggeleid. 

Niemand bedreigd

Na inspectie van zijn tas door de politie bleek dat hij een dolkmes bij zich had. De man verklaarde dat hij het mes gebruikte om appels mee te schillen. De man heeft volgens de secretaresse van de hoofdredactie niemand bedreigd en niet met het mes gezwaaid. 

Het is niet bekend wat hij precies wilde. De man is door de politie meegenomen. Het merendeel van het personeel heeft niets gemerkt van het voorval en werd pas na het incident ingelicht over wat er was gebeurd.

De bewaking van het gebouw is na het voorval aangescherpt. 

STER reclame