ANP

Honderden AS Roma-supporters komen donderdag voor de wedstrijd tegen Feyenoord naar de Oude Haven in Rotterdam. Kroegeigenaren die bang zijn voor wraakacties na rellen in Rome wilden aanvankelijk hun deuren sluiten. Na afspraken met de gemeente en politie gaan ze toch open. 

"Er is onderling geregeld dat er meer beveiliging komt. Ook regelt de gemeente containers waar we ons terras in kunnen opslaan", vertelt een Rotterdamse kroegeigenaar. "Voor mijn personeel is er de garantie dat het veilig is. Als fans wraak willen nemen, dan is de politie erbij." 

Grote zorgen maken de horeca-ondernemers zich niet. "We zijn hier wel wat gewend. De harde kern van Feyenoord komt hier ook allemaal gezellig langs. En ik houd het goed in de gaten. Gewoon normaal doen, lekker biertje, een babbeltje en dan is er meestal niets aan de hand." 

Ondernemer over komst AS Roma supporters
Rotterdam over komst AS Roma supporters

Langs de lijn

In de Oude Haven worden vaker supporters van buitenlandse voetbalclubs opgevangen. Dat gaat meestal goed, maar na de vernielingen in Rome maken Feyenoord-fans zich zorgen. Het gaat langs de lijn bij de training van hun team meer over de rellen dan het voetbal.

"Ik hoop dat het goed gaat, maar ben bang dat het fout gaat. Ook de locatie lijkt me geen goed idee, De Oude Haven is te klein en te krap. Als de ME komt, kunnen ze geen kant op en dan gaat het fout", zegt een fan. 

Een ander vertrouwt op de organisatie van de gemeente en politie. "Ik denk dat ze het wel in de hand kunnen houden."

Feyenoord-fan over komst AS Roma-fans

Loopplank

Ook voor bewoners van de woonboten in de Oude Haven was het even schrikken toen ze hoorden dat de harde kern van AS Roma naar de haven komt. "Als er niets aan de hand was geweest in Rome, dan was het niet zo'n probleem. Maar na wat er in Rome is gebeurd, ben je toch wel bezorgd. Mocht het mis gaan, dan kan ik altijd de loopplank optrekken." 

STER reclame