Een impressie van het stadion in Al-Wakrah, waar tijdens het WK van 2022 gespeeld wordt.
NOS Voetbal

'De enige optie is eind 2022'

De werkgroep die onderzoek heeft gedaan naar wanneer het WK voetbal in Qatar zou moeten worden gespeeld, heeft een beslissing genomen. De commissie, onder leiding van Sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa adviseert november/december 2022. Waarbij de finale dus net voor Kerst gespeeld zou kunnen worden.

Er waren weinig FIFA-medewerkers die er nog niks over hadden gezegd: de speeldata van het WK voetbal 2022. En ongeveer alle opties waren de revue gepasseerd. De winter van 2021? Of toch het voorjaar van 2022? Nee, dan de winter van 2022.

En de Europese clubs hadden nog een ander voorstel: mei 2022, zodat de competities gewoon gespeeld kunnen worden. Dat voorstel is nu dus van de hand gewezen door de voorzitter van de werkgroep. "De enige optie die ik zie is november/december 2022."

De algemene verwachting is dat dit advies zal worden overgenomen door de FIFA.

Alle partijen moeten een oplossing zoeken, niet alleen de Europeanen

Sjeik Salman, voorzitter FIFA-werkgroep

De werkgroep moest op zoek naar een alternatieve speelperiode, omdat de temperaturen in de golfstaat te hoog zijn in de zomer. Sjeik Salman geeft ook aan dat het toernooi niet in januari en februari kan worden gehouden, omdat dubbeling met de Winterspelen moet worden voorkomen.

De werkgroep zal dinsdag vergaderen over een advies aan het FIFA-bestuur. "Alle partijen moeten een oplossing zoeken, niet alleen de Europeanen", zo waarschuwt de voorzitter. Eind maart neemt het bestuur van de wereldvoetbalbond de definitieve beslissing.

Sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa over het WK 2022

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl